FEDESSA Europees Rapport

Download hier het FEDESSA Rapport 2018

Dit is het zevende opeenvolgende jaarlijkse onderzoek van de Federatie van Europese Self Storage Associaties (FEDESSA). Het rapport werd voor de derde keer geproduceerd in samenwerking met vastgoedadviseurs JLL.

Deze enquête is opgesteld dankzij de inbreng van self-storage aanbieders om de omvang en de dynamiek van de sector in heel Europa te helpen evalueren. We zijn ervan overtuigd dat het een nuttig referentiepunt is voor investeerders en exploitanten in deze groeiende en dynamische markt.

De FEDESSA-enquête van dit jaar werd door 700 self-storage vestigingen uit 14 lidstaten ingevuld. Dit vertegenwoordigt 24% van de self-storage vestigingen in continentaal Europa. In deze enquête is het Verenigd Koninkrijk niet inbegrepen. Maar relevante opmerkingen uit het VK enquête worden waar nodig wel vermeld. We hebben de enquêteresultaten ook aangevuld met interviews van verschillende mini-opslag bedrijven in heel Europa.

De antwoorden op de meeste vragen in het onderzoek hebben betrekking op het aantal mini-opslag bedrijven en vestigingen in Europa op 31 maart 2018. Belangrijkste bevindingen:

  • In 2018 beschikt Europa over 3.792 opslagfaciliteiten voor in totaal 9.707.500 m²

  • 40% van de faciliteiten bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk en 82% van de faciliteiten in de volgende landen Frankrijk, Spanje, Nederland, Duitsland en Zweden.

  • De gemiddelde opslag per hoofd van de bevolking is 0,020 vierkante meter.

  • De gemiddelde huurprijs is €262 per vierkante meter en de gemiddelde bezettingsgraad is 78%.

  • De tien grootste merken in Europa vertegenwoordigen 23% van het totale aantal faciliteiten.

  • Drie van de vier ondernemingen verwachten dat 2018 een winstgevender jaar wordt dan 2017.

 

Download hier het FEDESSA Rapport 2018